Bases del concurs

Participa. inscripcions 2024 

Nom Forn/Pastisseria  
E-mail  
Ciudad  
Dirección  
Categoria Concurs  
  
  

1. Aquest concurs vol posar en valor la tradició de la mona de Pasqua artesana  i donar visibilitat a pastissers i Flequers que la elaboran desde fa dècades.

2. El Concurs l’organitza l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport de les marques Chocovic, Utilcentre, Dir Informàtica i la marca de farina Fills de Moretó.

A banda, el concurs compta amb el soport del Gremi de Pastissers de Girona, Tarragona i Lleida juntament amb els Gremis de Flequers de la provincia de Barcelona, de Girona i la Federació Catalana de Gremis.

3. Hi poden participar pastissers i flequers dels Països Catalans. És imprescindible tenir, al menys, un punt de venda per poder participar i no s’admetran candidatures de professionals particulars que no compleixin aquest requisit.

4. Les matèries primeres i els mètodes de procés de fabricació de la mona de Pasqua són lliures sempre i quan s’atenguin a la regulació sanitària vigent i a la traçabilitat dels ingredients en cas que fos necessari.

5. La pastisseria o fleca candidata haurà de portar o fer arribar al recinte on tingui lloc el concurs la seva peça d’elaboració pròpia de cadasquna de les categories a les que es presenta del concurs:

Mona tradicional (brioix)-Cristina

Mona de xocolata - Ou de Pasqua (figura artística)

6. Les inscripcions s’efectuaran fins a les 20h de divendres 08 de març al web www.lamillormonadepasqua.es, omplint el formulari corresponent.

7. Les mones s’hauran de portar llestes per al seu consum i embalades per tal que arribin en perfecte estat .

8. L’organització les col·locarà en una superfície anónima i amb un identificatiu que no pugui desvetllar la identitat de l’autor. Cap de les persones de l’Organització que es cuidarà de rebre les peces no serà membre del jurat de degustació. Volem seguir sumant solidaritat, per aixó totes les peçes es cediran a la ONG Voluntàries de Girona.

8.B. Es obligatori que cada establiment porti una peça a concur. Es opcional poder portar més d’una per a que s’entreguin també a la ONG.

9. El pes de la mona tradicional (Cristina) ha de ser aprox. de 400/500g . La mona ha de portar mínim un ou cuit (no de xocolata), no pot estar farcida i ha de portar ploma/es de Pasqua (màxim 4).

9b: Per la mona de xocolata: l'altura de la peça de xocolata amb la seva base ha de ser de 30/40 cm. Es imprescindible que la matèria prima principal sigui la la xocolata, independentment del seu percentatge de cacau. S’acceptaran colorants alimentaris per pintar les peces.

10. Les peces s’hauran de lliurar a la sala principal deL RECINTE DEL Forum Gastronòmic de Girona el mateix dimarts 12 de 9 a 11h. L’horari s’haurà de complir estrictament  per no endarrerir la mecància de l’acte. L’organització es reserva el dret de canviar l’emplaçament i seria degudament comunicat als participants.

11.Els participants de la categoría de mona tradicional hauran d’enviar la seva recepta detallada (quantitats, ingredients i procés complert de l’elaboració) al email info@lamillormonadepasqua.es

12. Farà les degustacions un jurat qualificat i professional i els participants no tindran accés a la degustació del producte.

14. El Jurat valorarà els següents aspectes per cada categoria:

*Categoria Mona Tradicional: sabor,  pasta (color, sabor, esponjositat, mastegabilitat), aspecte exterior (distribució dels elements decoratius, sucre, color..), cocció interior  i cocció exterior.

*Categoria Mona de Xocolata: Ou de Pasqua: originalitat; tècnica, aspecte (brillantor...).

15. Les peces presentades no haurien d’incloure plaques serigrafiades amb el logo, inicials o cap identificatiu que pugui sesgar al jurat. El 80% de la puntuació de la peça a concurs serà la suma del resultat del jurat professional i el 20% l’aportada pel jurat popular.

17. La valoració de les peces presentades a concurs per part del jurat es farà el mateix 12 de març a partir de les 12 hores.

18. El Veredicte del premi serà el mateix 12 de març a les 13:30 en un acte de lliurament dels premis.

19. Com a premi, es lliurarà un guardó a la Millor Mona de Pasqua 2023 de cada categoría, uns cursos online professional de Receptes Premium per part de l’escola BAKING SCHOOL BARCELONA SABADELL.  Així mateix, es lliurarà un vinil als 4 establiments guanyadors per a col-locar de forma visible.

20. Els guanyadors no podrán participar com a concursants en l’edició següent.

21. Els guanyadors podran passar a formar part del Jurat de la propera edició del concurs, sempre i quan tinguin la puntuació completa del jurat professional i popular.

22. Els Establiments guanyadors i el segon i tercer classificats es comprometen a promocionar i comercialitzar les seves respectives mones .

Anotacions: La presentació de la inscripció implica l’acceptació de les bases. L’Organització es reserva el dret de modificar aquest reglament per causes de força major així com cancel·lar en cas que les circumstàncies ho exigeixin. Els participants cedeixen els drets d’imatge de les fotografies preses durant la celebració del concurs. Aquestes queden en propietat de l’Organització i no podran sol·licitar remuneració a canvi per la seva utilització amb fins promocionals del concurs. Les dades dels participants es podran cedir a les empreses patrocinadores del concurs.