Participa. inscripcions 2022 tancades

Bases del concurs

Aquest concurs vol recuperar la tradició de la mona de Pasqua i donar visibilitat als forners i pastissers que n'elaboren des de fa dècades.  

El concurs l’organitza l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport de les marques Debic, Fills de Moretó i Chocovic com a espònsors principals, i Utilcentre, Recipok i Pressing com a col.laboradors. A banda, el concurs compta amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, el Gremi de Flequers de la província, els Flequers artesans de les comarques gironines, el gremi de flequers de Lleida, l'Ajuntament de Barcelona i el Mercat de Sant Antoni.

Hi poden participar pastissers i flequers dels Països Catalans. És imprescindible tenir, com a mínim, un punt de venda per poder participar i no s’admetran candidatures de professionals particulars que no compleixin aquest requisit.

Les matèries primeres i els mètodes de procés de fabricació de la mona de Pasqua són lliures sempre que s’atenguin a la regulació sanitària vigent i a la traçabilitat dels ingredients en cas que fos necessari.

 

La pastisseria o fleca candidata haurà de portar o fer arribar la seva peça d’elaboració pròpia de cadascuna de les categories a les quals

es presenta del concurs:

  • Mona tradicional (brioix) - Cristina
  • Mona de xocolata - Ou de Pasqua (figura artística basada en la forma d'un ou)

Les inscripcions s’efectuaran fins a les 20h de divendres 25 de març al web www.lamillormonadepasqua.es, omplint el formulari corresponent.

 

Les mones  s’hauran de portar llestes per al seu consum i embalades per tal que arribin en perfecte estat . 

L’organització les col·locarà en una superfície anònima i amb un identificatiu que no pugui desvelar la identitat de l’autor. Cap de les persones de l’Organització que es cuidarà de rebre les peces no serà membre del jurat de degustació. Volem continuar sumant solidaritat, per això totes les peces NO guanyadores es cediran a una ONG, encarregats de donar suport a les famílies vulnerables. 

El pes de la mona tradicional (Cristina) ha de ser aprox. de 250/350 g . La mona ha de portar mínim un ou cuit (no de xocolata), no pot estar farcida i ha de portar ploma/es de Pasqua (màxim 4).

9b: Per la mona de xocolata: la peça ha d'estar basada en la forma d'un ou i l'alçada amb la seva base ha de ser de 30/40 cm. o amb un pes màxim de 3 kg. Es imprescindible que la matèria primera principal sigui la xocolata, independentment del seu percentatge de cacau.

Les peces s’hauran de lliurar a la sala fossar del Mercat de Sant Antoni de Barcelona (carrer del Comte d'Urgell, 1, 08011 Barcelona ) el dimarts 29 de març del 2022 de 9 a 11 h. L’horari s’haurà de complir estrictament i no s’admetrà cap participant a partir de les 12 h. L’organització es reserva el dret de canviar l’emplaçament si per causa de la situació actual amb la Covid-19 s’hagués de dur a terme. En aquest cas, el nou emplaçament seria degudament comunicat als participants.

En un sobre tancat hauran d’adjuntar les dades de la pastisseria o fleca (nom, adreça completa i telèfon de contacte) i els ingredients de la mona (en el cas de la categoria tradicional de brioix) i el títol de la peça en el cas de la categoria de ou de xocolata.

Farà les degustacions un jurat qualificat i professional.

Els participants no tindran accés a la degustació del producte.

El jurat valorarà els següents aspectes per cada categoria:

*Categoria Mona Tradicional: sabor,  pasta (color, sabor, esponjositat, mastegabilitat), aspecte exterior (distribució dels elements decoratius, sucre, color..), cocció interior, i cocció exterior.

*Categoria Mona de Xocolata: Ou de Pasqua: originalitat; tècnica, aspecte (brillantor...).

El jurat es reserva el dret a declarar algun dels premis deserts en cas de considerar-ho necessari.

La decisió del jurat serà inapel·lable.

La valoració de les peces presentades a concurs per part del jurat es farà el mateix 29 de març a partir de les 12 h.

El veredicte del premi serà el mateix 29 de març a les 13:30 en un acte de lliurament dels premis. Degut a la situació actual sanitària es imprescindible que només asisteixin dos persones com a màxim de cada empresa participant. 

Com a premi, es lliurarà un guardó a la Millor Mona de Pasqua 2022 i un lot de productes dels nostres patrocinadors.  Així mateix,

es lliurarà un vinil als 4 establiments guanyadors per a col·locar de forma visible.

El guanyador no podrà participar com a concursant en l’edició següent.

El guanyador podrà passar a formar part del jurat de la pròxima edició del concurs.

 

Anotacions: La presentació de la inscripció implica l’acceptació de les bases. L’Organització es reserva el dret de modificar aquest reglament per causes de força major així com cancel·lar en cas que les circumstàncies ho exigeixin. Els participants cedeixen els drets d’imatge de les fotografies preses durant la celebració del concurs. Aquestes queden en propietat de l’Organització i no podran sol·licitar remuneració a canvi per la seva utilització amb fins promocionals del concurs. Les dades dels participants es podran cedir a les empreses patrocinadores del concurs. L’incompliment de qualsevol de les normes establertes en el present reglament, per part de qualsevol dels participants, suposarà la immediata desqualificació del concurs. L’Organització es reserva el dret a publicar les receptes dels guanyadors i divulgar-les amb l’objectiu de promoure  la Millor Mona de Pasqua arreu del món.